GFK © 2008 - 2020

2020-07-01 19:29:54

Norgesmesterskakap i presisjonsflyging lørdag 1 aug 2020

INNBYDELSE TIL NORGESMESTERSKAP I PRESISJONS-FLYGING lørdag 1. august 2020

NLF motorflyseksjonen v/konkurranseutvalget og Grenland Flyklubb inviterer med dette til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Geiteryggen ved Skien (ENSN) lørdag 1.august 2020 (søndag 2.august er reservedag).

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering er mulig på hoteller i sentrum.  Man kan for eksempel booke et dobbeltrom for 2 personer på hotell Clarion Bryggeparken til en tusenlapp per natt inklusiv frokost og kvelds/middag, samt gratis avbestilling, på www.choice.no/nlf.  Å bo 2 sammen fordrer naturligvis at smittevernet kan overholdes. Det er også campingplass i nærheten.  Hver enkelt må ordne med overnatting selv.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop.  Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med).  Samme fly kan benyttes 3 ganger i konkurransen (dvs av 3 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.  Skal man dele fly med andre under NM/samlingen må man forholde seg til gjeldende smittevern-anbefalinger, som for tiden er å gjennomføre desinfisering etter flyging og benytte engangshansker.  Det må benyttes personlig utstyr som headset, vester, redningsvester, osv.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter. I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene. Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.  Det er foreløpig uvisst hvordan smittevernet på tidspunktet for konkurransen vil være, men er dere i samme husstand så skal det uansett ikke være noe problem.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens. Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI.  Man må ta et lite antidoping-kurs på nettet før sportslisensen blir utstedt, se her: http://nlf.no/info/antidoping

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall. Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no. Påmeldingsfrist er satt til 15.juli og startkontingent for NM er kr.500, som betales kontant ved fremmøte og inkluderer da landingsavgifter til ENSN.

Påmeldingen må inneholde navn, fødselsdato, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding (hvis ikke tar du det med til konkurransen).  Vi trenger også flytype og registrering, hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts) og om flyet skal brukes av flere piloter (hvis man vet det).

I forkant av NM (torsdag 30/7 og fredag 31/7) vil vi arrangere en ungdomssamling (17-25 år).  Her vil det også være mulig for andre piloter å delta på treningene.  Spesielt piloter uten konkurranseerfaring oppfordres til å komme her.

De til enhver tid gjeldende smittevernråd vil bli fulgt.  Sjekk her.

Har du symptomer eller har vært i nærkontakt med noen som er smittet så holder du deg selvfølgelig hjemme.

Vel møtt til Geiteryggen!

Konkurranseregler: FAI ReglerKlasse 2 reglerHåndbok i presisjonsflyging

Hos oss kan du begynne flygingen på sportsfly når som helst på året.

Hver lørdag - Lørdagskaffe innstilt inntil videre

OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde

Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2020 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.3