Grenland Flyklubb
Voldsvegen 204,
3739 Skien
Telefon: 903 61087
E-post: post@
grenlandflyklubb.no
Org.nr. 993543381
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
GFK © 2008 - 2024

Sideoppslag:
Idag
Igår
Siste uke
Denne måned
Totalt

1799
2188
16632
45913
5494612
Siden sist oppdatert:
2024-06-17 18:31:07

Site powered by

Sniggabo CMS v.3.4 
Støtt Grenland Flyklubb når du spiller hos Norsk Tipping! Skriv ut dette skjemaet og ta det med til din tippekomisjonær.
 
Eller send SMS med kodeord: GRASROTANDELEN 993543381 til 2020
Logg inn: Bruker id: Passord: Hjelp!

Velkommen til sportsflygruppa i Grenland Flyklubb


Sportsflyging er i prinsippet slik flyging pionerene praktiserte det i flygingens barndom. Her er det selve flyturen over landskapet, nytelsen av den ubetalelige utsikten og friheten som er hele poenget. Grenland Flyklubb har sin egen sportsflygruppe der du kan ta sportsflysertifikatet og etterhvert leie sportsfly til selvkostpris. Vi forklarer deg hvordan du går frem for å oppfylle drømmen din!

Hva er sportsflyging? | Bli sportsflyger | Lyst på prøvetime? | Kontakt oss |
Sportsflyene våre | Historien om oss | Bli medlem | Filer og dokumenter |

Vårnytt fra mikrogruppa i GFK
Så er Mikroen gjennomgått av en kyndig person fra Aeroprakt, en ukrainer, dvs han tilhører Aeroprakt i Spania, egentlig som frilanser. Fyren var tidligere Mig flyger. Et problem var det selvfølgelig at han ikke kunne annet enn russisk og spansk...

Men klubben har jo selvfølgelig en spanjol i sine rekker, Luis Portillio, som tidligere har fløyet både seilfly og mikro. Han var faktisk en av de første på mikro! Det hadde vært problematisk uten han.

I tillegg var Frode så snill og ordnet en kveld på byen med ungareren siste kvelden. Han ordnet med tolk fra en kollega. Da går det an å få til ting når folket viser initiativ! Kjempebra!

Hva har vi så funnet ut av ved gjennomgangen av motoren? Dessverre er det ikke funnet noen feil. Men han har hatt forgasserene oppe og justert flottørnivået, justert dyser og foretatt ny innstilling av motoren. Varmedekslene under forgasserene er ikke kommet ennå, så de må vi montere senere. Han hadde ikke noe tro på at disse ville ha noen betydning for startproblemene.

Som jo folket vet, så tok vi jo vakuumslangene ut av air-inlet boxen, og da startet jo motoren som den skulle. Det mente han imidlertid var tilfeldigheter fordi trykket var tilnærmet likt i boksen som utenfor.  
Maskinen er prøvefløyet etterpå, både av Bjørn Østrem og Ungareren med en tur til Lunde. Frode har også fløyet og maskinen funker bra.

Men, han sa at Rotaxen var veldig ømfintlig mhp start. Når motoren var kald, skulle en startes med chock og ikke noe gass. Så fort den gikk skulle man gi gass og ta av chock.
Når motoren var varm, måtte man ikke bruke Chock, men la gassen stå på halvt pådrag. Når den da startet, skal man dra gassen forsiktig ned til vanlig tomgangsturtall. Det er viktig at denne prosedyren blir fulgt. 

Bensinlekkasjen er egentlig ikke funnet, men slangeklammer er dratt til. De hadde hatt problemer med enkelte av ventilene, men vi kan ikke nå se noen problem med dem nå. Men vi vil følge dette opp.
Leverandøren foreslår også at bensinen ikke skal slås av etter endt flyvning. De mener det er bedre å la kranene stå åpne slik at eventuelle lekkasjer blir oppdaget før du flyr. Og selv om kranene står åpne, skal ikke bensinen renne ut om alt er i orden.

Gasshåndtaket er strammet, men det har tendens til å løsne slik at gassen drar seg på. Følg med på dette. Dette lar seg lett justere med en 10mm nøkkel. Skruen er under setet på høyre side.
Høyderorstrimmen er justert. Har hatt tendenser til å være noe nesetung med flaps. Vi må justere dette videre dersom justeringen ikke har blitt tilstrekkelig. Da får vi bare håpe på mange fine flyturer med maskinen.

NB! Det er kommet klage på at timeprisen er for høy i forhold til andre klubber. Vi vil på styremøtet til torsdag diskutere om timeprisen skal justeres.

Klubbhuset er ikke ferdig pusset opp ennå, men så fort det er ferdig, vil vi arrangere et medlemsmøte.
Sett i gang å fly folkens!

Mvh
Ole JonnySkriv en kommentar til denne artikkelen:
Navn:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
 
Kommentarer:Hver høst starter klubben teoriundervisning til privatflygersertifikatet. Du kan likevel starte den praktiske flygingen når du selv vil. Ta kontakt!
Les mer »Få deg en prøvetime i et av Grenland Flyklubbs motorfly for kun kroner 2400,-
Mer info her »Hos oss kan du begynne flygingen på sportsfly når som helst på året.
Ta kontakt!
Mer info her »
Jun

21

el-flyet LN-ELB til Geiteryggen 20. - 23. juni
Husk ungdomsdag den 24 august 2024Operativ info ENSN
Skien flyplass
Geiteryggen
OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde


Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2024 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.4