2017-12-14 07:56:00

Flyplassen vår

Skien Flyplass sett fra øst mot vest.

Skien Flyplass Geiteryggen ligger i utkanten av Skien i Telemark fylke, ca. 2,5 km sørvest for Skien sentrum. Grenland Luftsportssenter AS (GLSS) drifter flyplassen på vegne av konsesjonsinnehaver Skien kommune. GLSS er eid av Grenland Flyklubb, Grenland Fallskjermklubb og Russian Warbirds. Flyplassen blir for det meste benyttet til luftsport, men også til luftambulanse, forsvarets redningshelikoptere og politihelikopter.

Flyplassen på Geiteryggen har eksistert siden 1952 da Grenland Flyklubb startet sine første flyvninger. Etter dette har det vært opp og nedturer på Geiteryggen. Felles for alle nedturene er at flyplassen har klart seg hver gang.

Foruten Grenland Flyklubb, drives også Grenland Fallskjermklubb, Russian Warbirds of Norway og en rekke private fly fra Geiteryggen. Russian Warbirds of Norway driver en interesse-organisasjon som bevarer krigsfly fra tidligere østblokkland.

På østsiden av flystripen ligger terminalbygget, tårnet (ikke bemannet), hangaren til Grenland Flyklubb, samt kafeteriaen. Flyplassens kafeteria er åpen hver eneste dag og er meget populær. Spesielt i helgene er dette et populært sted å ta turen, både for flygere og ikke flygere.

På vestsiden av flystripen ligger Grenland Fallskjermklubb, Russian Warbirds of Norway, samt en rekke hangarer som er tilholdssted for mange privateide fly.

Besøk Skien Flyplass  Geiteryggen sin nettside for mer info om flyplassen. Blant annet avgifter og åpningstider.
www.grenlandluftsportssenter.no

Des

5/1 - Julebord
7/2 - Klubbkveld
7/3 - Klubbkveld

fredag
Skyet, -2 °C
Svak vind, 2.6 m/s fra Vest.
Skyet

lørdag
Svak vind, 2.3 m/s fra Vest.